Aloe Vera i njezin utjecaj na kožu

Aloe Vera posjeduje značajna svojstva koja su prepoznata u liječenju različitih problema s kožom kao što su suhoća pa sve do kozmetičkih oboljenja.

Nabrojene prednosti za kožu po pitanju Aloe Vere donose različita istraživanja i studije koje su pokazale njezino ljekovito svojstvo.
Nadalje učinkovita je kod liječenja rana, opekotina od sunca kao i vrućih predmeta, ekcema, peruti, psorijaze. U nastavku slijedi nekoliko benefita Aloe Vere.

Aloe Vera i neki od benefita za kožu

Hidratizira kožu

Ako se u potrazi za hidratantnom kremom koja ne ostavlja masni trag na vašem licu, krema sa sastojkom Aloe Vere iznimno je dobra za vas pošto vašu kožu čini mekom bez da zatvara pore kože.

Učinkovitost Aloe Vere kreme pokazala se iznimno učinkovita nakon depilacije ili brijanja je vašu kožu nakon korištenja ostavlja hidratiziranu.

Ublažava opekline

U slučaju opeklina na koži Aloe Vere sa svojim svojstvom hlađenja kože savršen je lijek jer osigurava zaštitni sloj na opečenom mjestu i pomaže kožu držati hidratiziranom.

Isto tako bogata antioksidansima i mineralima koji pomažu u obnavljanju odnosno ozdravljenju upalnih stanja kože kao što može biti crvenilo.

Ubrzajte zacjeljivanje rana

Aloe Vera pokazala se kao iznimno učinkovita kao liječenje porezotina, opeklina ili nekih drugih mehaničkih oštećenja na koži.

Nekoliko znanstvenih istraživanja pokala su da Aloe Vera skraćuje vremenski period po pitanju opeklina prvog i drugog stupnja za čak devet dana u usporedbi s kontrolnim skupinama.

Sve ove nevjerojatne rezultate postiže zbog toga što ubrzava reprodukciju stanica kože za čak osam puta i prodire u vanjski sloj kože četiri puta brže od vode.

Smanjite akne i infekcije

Prištići i akne čest su problem kod mlađe populacije. Svima je u cilju riješiti se tog zdravstvenog problema, a kao jako dobro rješenje pokazuje se Aloe Vera.

Njena antibakterijska, antiseptička i protuupalna svojstva štite kožu od bakterija i drugih patogena koji dovode do infekcije i upale.  Sve od navedenog događa se iz razloga što sadrži tvari koje stimuliraju rast novih stanica, dok glikoproteini smanjuju upalu i crvenilo.

Sve blagodati Aloe Vere po zdravlje čovjeka možete pročitati u članku: Aloe Vera – djelotvornost na ljudski organizam 

Izvor: Belosa 🌀 Info

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.