Uspjeh – kako ga postići u privatnom tako i u poslovnom životu?

Upoznajte se s osnovnim pravilima za postizanje uspjeha, kako u poslovnom tako i u privatnom životu

Jedan od prvih postupaka na koji se trebamo usmjeriti pri neuspješnom obavljanju određenog posla ili pak problemima u privatnom životu, jest odrediti ono što je najznačajnije za nas i naše bližnje te alternativne postupke pomoću kojih to možemo ostvariti.

Važno je premjestiti naglasak s problema i proizlazeće frustracije na mogućnosti njegova razrješenja ili pak pronalaženje novih interesa.

Postoje brojni savjeti, što u psihologiji, pedagogiji, filozofiji, a i drugim granama znanosti, za postizanje te već tako izlizane riječi zvane  uspjeh .

Međutim, zbog usmjerenosti na ono što nam možda nije pomoglo, često zaboravljamo onu dobru stranu pojedinih savjeta i predloženih pravila.

Istih pravila i savjeta koji su nas doveli do određenih dobrih praksi i visoke razine životnog standarda.

Brojne od njih proklamiraju se u svakodnevnom životu kroz razne medije, a one najupečatljivije svedene su na brojive i lako pregledne savjete poput popisa načela pojedinih istraživanja i životnih savjetnika.

Ovoga puta donosimo jednu od njih, sastavljenu od 16 pravila koje bi trebali slijediti pri radu na sebi i postizanju krajnjeg cilja – uspješnog privatnog i poslovnog života.

Kako ostati motiviran i zašto je pad motivacije glavni krivac odustajanja, možete pročitati u našem novom članku: Motivacija i njen pad- glavni krivca za odustajanje

Važnost napuštanja komfort zone

Sreća i zadovoljstvo koju čovjek postiže u neposrednoj, komfornoj okolini ne pridonosi u tolikoj mjeri čovjekovu zadovoljstvu jer ju smatra podrazumijevajućom i često ometajućom u postizanju zadanih ciljeva.

Preporučuje se izmještanje iz takve ugodne okoline, jer novi uvjeti, koji zahtijevaju prilagodbu ujedno stimuliraju pojedinca na veći rad i trud u ostvarivanju zadanih ciljeva.

Ne odustajte!

Ne uspjeh pri prvom pokušaju ne znači nesposobnost već pogrešku u određenim koracima. Ispravite ih i uspjeh će doći.

Pojava krize motivacije – tek tada se pravi iskorak ka uspjehu!

Tek kada pređemo prag nesmetanog vršenja određenog zadatka i dođemo do situacije u kojima počinjemo gubiti motivaciju i snagu u njegovu obavljanju – tek na toj razini potvrđujemo svoju izvrsnost i dostižemo željeni cilj.

Odredite razinu rizika. Što je najgore što se može dogoditi?!

Strah od ne uspjeha i dalekosežnosti neuspjeha često može poslužiti i kao motivator za još veći uspjeh.

Usmjeravanje pažnje na ono što želimo postići

Povezanost neposrednog korak s krajnjim rezultatom, odnosno onim do čega on dovodi, vrlo je važan pri održanju visoke razine koncentracije i motivacije u radu.


uspjeh


Step by step

Svaki idući korak uvijek nam treba biti najvažniji korak jer bez njega nema u konačnici ni krajnjeg cilja.

Visoka razina koncentracije na njega doprinosi visokoj razini obavljenog posla.

Okrenutost boljem i budućem

Ne zadovoljavajte se stvarima kakve jesu i kakve se od nas traže, jer one ujedno označavaju naš doseg.

Što se više trudimo u popravljanju i prepravljanju istih to će krajnji rezultat biti bolji, a i sami ćemo otkriti neke nove sposobnosti i znanja za koja nismo ni znali da ih posjedujemo.

Bez puno premišljanja. Važnost brzih odluka!

Dugoročno premišljanje oko stvari koje ne nude mnogo opcija i nisu od prevelikog značaja često nam oduzimaju vrijeme za važnije odluke i poslove.

Brojke iza svakog rezultata

Uvid u vrijednost svakog rezultata ujedno nam pomaže uvidjeti njegov značaj za nas i daje povratnu informaciju koja će nam pomoći u obavljanju novih, sličnih poslova.

Prepuštenost slučaju – prepuštenost propasti

Što više stvari imamo u vidu to nas manje toga može iznenaditi.

Iznenađenje, premda nije nužno negativnog karaktera, u poslovnom smislu često biva negativno okarakterizirano jer potvrđuje neuviđavnost pojedinca u predviđanju mogućih posljedica određenih radnji.

Više od konkurencije, motri sebe

Premda je važno motriti konkurenciju, njihovu prezentnost i još više ono što se s druge strane krije, puno je važnije motriti sebe.

Najveći nedostaci načina na koji obavljamo posao nalaze se u nama.

Zahtijevajte poštovanje!

Poštovanje i dostojanstvo temeljne su odlike svakog odnosa s ljudima u bilo kojem vidu ljudskog djelovanja. Imajte to uvijek na umu!

Život nije pravedan. Naviknite se na to

Unatoč svim pravima i zakonskim okvirima, pravda uvijek ostaje nedostižna. Međutim, to nije razlog da se i dalje ne borimo za nju.

Usmjerenost na vlastite probleme

Inovativnost proizlazi najviše iz motrenja vlastitih radnih navika i proizvoda. Drugima se okrećemo uglavnom kad nešto nastojimo prekopirati.

Sve je to igra!

Čimbenik sreće, unatoč svemu, kako u poslu, tako i u privatnom životu, i dalje je izrazito velik.

Neka vam to bude opomena da ne shvaćate sve toliko ozbiljno. Neke se stvari i same razriješe!

Osmijeh se u svemu krije!

Upravo prethodnu tvrdnju potvrđuje ova: osmijeh često igra veću ulogu od raznih dogovora jer svi smo mi u konačnici i bića koja funkcioniraju i osjećajima.

Ne podcjenjujte navedeno ni u poslovnom svijetu.

 

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.