Gastritis – kako riješiti problem na prirodan način?

Istraživanja su pokazala da smiono korištenje fitoterapeutika pomaže u smanjenju poteškoća koje izaziva gastritis, pa čak i njegovom trajnom uklanjanju. No, krenimo od početka. Što je zapravo gastritis i što ga uzrokuje?

Gastritis je naziv za kroničnu bolest popraćenu izrazito neugodnim simptomima.

Ono je upala želučane sluznice, koja ima široki raspon zahvaćenosti – od male upale sluznice do lezija i čireva na želucu i dvanaestercu.

Važno je što prije početi s liječenjem jer dugotrajnije odgađanje adekvatnog liječenja može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Kad je riječ o uzročnicima, dosadašnja istraživanja slažu se da je ono posljedica urbanog načina življenja koji uključuje često konzumiranje brze hrane te često korištenje cigareta i alkohola.


Naručite prirodne proizvode za rješenje gastritisa i ostvarite -15% popusta!


Mogućnosti i odgovori nekonvencionalnog pristupa liječenju

Gastritis se može liječiti velikim brojem uobičajenih farmaceutskih lijekova. Međutim, osim njih postoji i mogućnost liječenja istog prirodnim putem, o čemu se vrlo malo zna.

Primjerice, abdominalna bol ili grčevi, neugoda u želucu, problemi s probavom, gubitak apetita, mučnina, itd. samo su neki od simptoma gastritisa na koje se konvencionalna medicina usmjeruje.

Nekonvencionalni, holistički (cjeloviti) pristup nastoji promatrati čovjeka i njegove probleme u cjelini.

Holistički pristup vidi u poremećaju određenog dijela organizma ujedno nesklad cjelokupnog načina življenja oboljelog pojedinca. Ono nastoji pronaći uzroke koji nisu vezani isključivo uz samo funkcioniranje želuca.

Stoga ono kao jedan od glavnih problema vidi stres.

Stresni način života koji je vrlo karakterističan za urbani način življenja donosi sa sobom, između ostalog, nastoji potisnuti emocije zbog određenih društvenih očekivanja koja su pri ubrzanijem načinu življenja kakav je karakterističan za urbane sredine, još izraženiji.


gastritis


Naručite prirodne proizvode za rješenje gastritisa i ostvarite -15% popusta!


Nekonvencionalna medicina preporučuje neke od sljedećih načina liječenja:

  • Aromaterapija
  • Fitoterapija
  • Homeopatija
  • Akupunktura
  • Tehnike relaksacije (tai chi, yoga i meditacija)

Opasnost bakterije Helicobacter pylori i važnost korištenja propolisa

Također, važno je naznačiti da su suvremena istraživanja uvidjela povezanost prisutnosti bakterije Helicobacter pylori s nastankom gastritisa.

Ako se potvrdi njezina prisutnost u tijelu, liječnik će vam najvjerojatnije propisati dvotjednu terapiju s antibioticima i lijekovima koji smanjuju sekreciju želučane kiseline.

Propolis, kao prirodni preparat, pomaže u liječenju navedene bakterije. Korištenje propolisa kroz tri mjeseca i to tri do pet puta dnevno po dvadeset i pet kapi.

Jedan od problema konvencionalne medicine jest i činjenica da su za pojavu gastritisa nerijetko krivi i lijekovi, odnosno njihovo dugotrajno i prekomjerno korištenje.

Obično je riječ o nesteroidnim protuupalnim lijekovima odnosno analgeticima poput acetilsalicilna kiselina, ibuprofen, diklofenak, itd.

Uz propolis, preporučuje se i korištenje GLA. To je (esencijalne masne kiseline iz skupine omega-6 kiselina, a koja se nalazi u sjemenkama žutog noćurka, boražine i boreča.

Mastika (smola), laneno ulje i sjemenke lana (izvor alfa linolenske kiseline), cvijet njemačke kamilice, zelen stolisnika, listovi paprene metvice, matičnjaka, korijen bijelog sljeza, cvijet crnog sljeza, korijen sladića, đumbir, kurkuma, itd.

Svi oni doprinose smanjenju i uklanjanju gastritisa i njegovih simptoma. Važno je naznačiti da je poželjna pritom i konzultacija s fitoterapeutom.

Potrebno je naći za svaku osobu djelotvornu kombinaciju, jer svatko reagira drugačije na određenu skupinu i kombinaciju lijekova.

Ako vas zanima kako podići vaš imunitet na potpuno prirodan način , možete pročitati naš novi članak Aloe Vera Gel- Put do snažnijeg imuniteta 


Naručite prirodne proizvode za rješenje gastritisa i ostvarite -15% popusta!


Gastritis i primjena Aloe Vere

Kada govorimo o Aloe Veri, ona se pokazala iznimno učinkovitom kod raznih problema sa probavnim traktom odnosno smetnjama, pa tako i kod gastritisa.

Ova biljka u sebi sadrži tvari kao što su giberlin i polisaharide, koji efikasno smanjuju upalu i pospješuju zacjeljivanje oštećene želučane sluznice.

Aloe Vera Gel je i efikasno sredstvo protiv boli zbog sadržaja salicilne kiseline, što sve može biti od koristi kako kod akutnog tako i kod kroničnog gastritisa.

Zaključne napomene

Kao što je već gore navedeno, ubrzani način života koji podrazumijeva prehranu poput brze hrane, ljute hrane, alkohola, cigareta, kave, gaziranih napitaka, dovodi do disbalansa u organizmu. Sve to izazivajući pojavu prevelike količine želučane kiseline.

Upotreba prirodnih preparata može značajno spriječiti pojavu gastritisa uz smanjeno korištenje gore navedenih prehrambenih navika ili čak njihova potpuno i trajno uklanjanje s menija.


kunjesic.com portal je partner kompanije Forever Living Products, imamo sklopljen ugovor kojim osiguravamo svim korisnicima 15% popusta u koliko se pozovu na nas ili naruče proizvode putem naše preporuke (linka).

Nakon odabira gore ponuđenih paketa, slijedite upute na službenom Forever Living Web shopu!

Napomena!!!!!

Ukoliko naručujete prikazane proizvode potrebno je kliknuti NOVI KUPAC kako bi vam se u zadnjem koraku obračunao popust od 15% popusta.

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.